E-factureren

E-factureren is elektronisch factureren. Dit betekent volledig digitaal factuurgegevens uitwisselen. Dit biedt veel voordelen, zoals kostenbesparing, tijdwinst en minder fouten, doordat gegevens niet hoeven te worden overgetypt.

Een e-factuur is geen pdf, maar een gestandaardiseerd computerbestand dat vanuit een boekhoudprogramma rechtstreeks naar de administratie van de ontvanger gaat. Met e-factureren is in Nederland veel winst te behalen in termen van kostenbesparing, minder fouten en meer tijd voor kernactiviteiten - zowel bij de verzending als ontvangst van facturen.

Stel je eens voor dat je als ondernemer niet iedere keer een hele avond kwijt bent met het intikken van gegevens om al je facturen de deur uit te doen. Hoe zou het zijn als je in plaats daarvan direct vanuit je boekhoudprogramma een e-factuur kan versturen aan een bedrijf of overheidsorganisatie?

Bij een e-factuur is niet alleen versturen sneller en goedkoper en minder foutgevoelig. Ook de verwerking bij de ontvanger verloopt veel gestroomlijnder. Zo hoeft een organisatie met financiële software die e-factureren ondersteunt geen papieren facturen of pdf’s meer over te typen. Dit levert veel tijdwinst op en (tik)fouten opsporen behoort tot het verleden. Ook de tevredenheid van leveranciers neemt toe, doordat er sneller en accurater kan worden betaald.