Interviews NMBF-leden

Het Nationaal Multi-belanghebbenden Forum e-Procurement (NMBF) laat regelmatig forumleden en experts aan het woord over hun ervaringen, opvattingen en visie. Hoe kijken zij naar de ontwikkelingen op het gebied van e-factureren en e-procurement? Lees hun verhalen.

Raymond Dijkstra

E-factureren opent de deur voor digitaal zakendoen tussen overheden, hun leveranciers en andere partners, aldus Raymond Dijkstra, businessconsultant bij Logius.

Lees het interview

Ebbing Osinga

Bij SSC-ICT ziet Ebbing Osinga hoe digitalisering de inkoop bij het Rijk verandert. De focus verschuift naar strategisch inkopen, investeringen begeleiden en contact met leveranciers.

Lees het interview

Peter Bex

Peter Bex heeft op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) onderzoek gedaan naar de maatschappelijke effecten van e-factureren en e-procurement.

Lees het interview

Wendy van Donge

Bij Logius werkt Wendy van Donge als adviseur standaarden aan e-procurement bij de Rijksoverheid. Ook doet zij aan de TU Delft promotieonderzoek naar publiek-private informatie-infrastructuren.

Lees het interview

Nicole Maas

Nicole Maas is als Teamlead Financial Services & Operations betrokken bij de implementatie van e-factureren via Peppol bij de Rabobank.

Lees het interview

Patrick Krul

Patrick Krul is coördinator bij de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa), die toezicht houdt op de Peppol-standaard in Nederland en het gebruik van Peppol stimuleert.

Lees het interview

Jaap Jan Nienhuis

Als expert e-procurement bij Tradeinterop ziet  Jaap Jan Nienhuis leveranciers-onboarding als een van de belangrijkste pijlers onder de verdere groei van e-factureren tussen bedrijven.

Lees het interview

Maikel Ossewaarde

Maikel Ossewaarde zet zich als coördinator digitalisering bij de afdeling accounting van de gemeente Rotterdam enthousiast in voor het ambitieuze e-facturatiebeleid van deze gemeente.

Lees het interview

Nick van den Berg

Nick van den Berg heeft als projectconsultant e-invoicing bij TriFinance veel ervaring met e-facturatieoplossingen voor bedrijven en overheden.

Lees het interview

Davina Wielandt, RVO

Davina Wielandt

Bij de Helpdesk e-factureren is Davina Wielandt als senior beleidsmedewerker op dagelijkse basis betrokken bij het helpen van ondernemers met e-factureren aan de Rijksoverheid.

Lees het interview

Solène Drugeot

Solène Drugeot works as an eInvoicing Stakeholder Onboarding Manager for the European Commission's Connecting Europe Facility (CEF). She focuses on the adoption of einvoicing in the EU.

Lees het interview

Johan Schaeffer

Als oprichter van billing-serviceprovider eVerbinding kent Johan Schaeffer de ontwikkelingen rond e-factureren in Nederland vanuit de praktijk.

Lees het interview

Gerard Bottemanne

Gerard Bottemanne is ICT- en accountingspecialist en eigenaar van onderzoeksbureau GBNED. Hij volgt de ontwikkelingen rond e-factureren op de voet.

Lees het interview

Hans Hodes

Bij KPN is Hans Hodes verantwoordelijk voor de inrichting van de facturenstroom aan zakelijke klanten. Hij ziet veel voordelen in het gebruik e-facturen en Peppol.

Lees het interview

Beeld: Niels Vader, provincie Zeeland

Arie van Duin

Als inkoopadviseur bij de provincie Zeeland is Arie van Duin enthousiast over de resultaten die je samen met leveranciers kan bereiken wanneer je overschakelt op e-factureren.

Lees het interview

Ilona Heijkoop

Ilona Heijkoop heeft als controller bij Hooghiemstra & Partners de overstap naar e-factureren begeleid. Hoewel zij geen NMBF-lid is, hoort het NMBF graag haar ervaringen met e-factureren.

Lees het interview

Joost van den Hondel

Als vertegenwoordiger van Betaalme.nu vertelt Joost van den Hondel hoe e-factureren en e-procurement kunnen bijdragen aan een snelle betaling van mkb'ers die aan grote bedrijven leveren.

Lees het interview

Annemieke Toersen

Vanuit haar adviseurschap bij het Forum Standaardisatie licht Annemieke Toersen het belang van open standaarden toe voor e-factureren en e-procurement.

Lees het interview

Fred van Blommestein

Fred van Blommestein is sinds eind jaren tachtig actief op het gebied van e-factureren. Hij vertelt waar we op dit moment staan en welke kant het volgens hem opgaat.

Lees het interview